Hoe kun je je wapenen tegen cyberrisico’s?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Bedrijven kunnen hun risico’s beperken door binnen het eigen bedrijf administratieve-, fysieke- en technische voorzorgsmaatregelen te treffen. Daarnaast is het raadzaam om bij een incident deskundige hulp in te roepen en ingedekt te zijn tegen de financiële consequenties.

Naast een verzekeringsdekking en de alarmservice bieden onze Cyberverzekeringen eveneens systeemscans (op aanvraag).

De uitkomsten van deze scans worden niet gedeeld met ons of de verzekeraar(s) en maken dan ook geen onderdeel uit van het acceptatieproces, tenzij dit vooraf is afgesproken.

Hienfeld

Bij het afsluiten van een Hienfeld Cyberverzekering bieden wij verzekerden een aantal diensten aan. Doel is verzekerden meer inzicht te geven in cyberrisico’s en de weerbaarheid op dat vlak te vergroten.

Toegang tot Privacy Zeker Start portaal
Privacy Zeker is dé expert voor het MKB op het gebied van de privacywetgeving (AVG). Verzekerden van de Hienfeld Cyberverzekering krijgen kosteloos toegang tot de Privacy Zeker Start omgeving. Hier kunnen datalekken geregistreerd worden. Ook wordt verzekerde bijgestaan bij het melden van een datalek. Daarnaast voert Privacy Zeker een privacy check uit om te kijken of de organisatie AVG-proof is.

IntegriPro
IntegriPro ondersteunt organisaties bij het verbeteren van de cyberweerbaarheid. Samen met Hienfeld heeft IntegriPro een scan ontwikkeld voor verzekerden van de Hienfeld Cyberverzekering. Deze scan richt zich op technische en organisatorische maatregelen. Privacywetgeving en incident- en risicomanagement staan centraal. De verzekerde ontvangt de resultaten per mail. Op basis van deze resultaten adviseert IntegriPro hoe verzekerde de cyberweerbaarheid van de organisatie kan verhogen.

Northwave
Northwave is een ICT security specialist die zich al sinds de oprichting in 2006 richt op cyberincidenten. Voor verzekerden van de Hienfeld Cyberverzekering met een premie vanaf € 2.000 brengt Northwave de cyberrisico’s van de organisatie in kaart en stellen zij samen met verzekerde een response plan op.

Hiscox

Bij het afsluiten van een Hiscox Cyberverzekering wordt gratis juridisch advies aangeboden. ICTRecht stelt hierbij een verwerkersovereenkomst op maat voor u op. Meer informatie of direct uw verwerkersovereenkomst aanvragen? Neem dan per e-mail contact op via hiscox@ictrecht.nl.

Daarnaast is er een gratis securityscan op cyberrisico’s beschikbaar. Deze wordt uitgevoerd door de bedrijven SecureMe2 en RedSocks Security. Hun scans geven inzicht in de huidige status van de effectiviteit van uw beveiligingsmaatregelen. Ze helpen u ook om uw digitale veiligheid te vergroten en de kans op schade na cybercrime sterk te verminderen.

  • Kies de scan van SecureMe2 als u een jaaromzet hebt tot 10 miljoen euro.
  • Kies de scan van RedSocks Security als u een jaaromzet hebt die hoger is dan 10 miljoen euro.

Chubb

Bij het afsluiten van een Chubb Cyberverzekering worden er twee scans aangeboden die helpen inzicht te krijgen in uw actuele cyberrisico’s:

Organisatorische scan

Om een sterk front te vormen tegen cyberrisico’s is het belangrijk de juiste balans te vinden tussen technische maatregelen (vaak software-matig) en organisatorische maatregelen: het menselijk handelen. De organisatorische scan richt zich vooral op het hebben van beleid, procedures, training voor medewerkers etc. De cyber risicoanalyse van International Security Partners (ISP) geeft u inzicht in uw specifieke cyberrisico’s en wat u kunt doen om deze te verkleinen.

Technologische scan

Een technologische scan biedt u inzicht in de veiligheid van uw IT-omgeving. Door risico’s en kwetsbaarheden al in een vroeg stadium in kaart te brengen, kunt u deze tijdig aanpakken en uw IT-beveiliging naar een hoger niveau tillen. Deze scan wordt aangeboden door SQNetworks. Chubb zal samen met deze partij beoordelen welke dienstverlening het beste bij de verzekerde past.

Overleggen met een van onze acceptanten?

Heeft u een vraag of wilt u graag even telefonisch
overleggen met een van onze cyberspecialisten
neem dan contact op met:

Onze acceptanten zijn altijd bereid om bij u langs te komen.